kerabu pucuk paku dan taugeh
bahan-bahan:
pucuk paku seikat utk sorang mkn(telah di celur)
taugeh(yg telah di celur)
kerisik dua sudu..(bukan yg lumat..)
cili padi 5biji
cili masak dua biji
bawang putih dua biji..
udang kering yg telah di goreng
kerang setengah kilo yg telah di rebus
garam dan gula sebagai perasa
serai sebatang
cara-cara:
-rebus pucuk paku dan tos kan
-tutup api air..dan masuk kan taugeh..seminit je dah leh angkat jgn lame2..
-tumbuk cili padi dan cili masak bersame bawang merah dan bawang putih, garam,serai dan gula skit tadi
-kemudian tumbuh separuh hancur udang kering tadi
-sedian kan bekas..masuk kan pucuk paku,taugeh,cili yg di tumbuk tadi,masuk kan kerang yg telah direbus,kerisik tadi dan gaul kan sampai rata
selamat mencuba
Monday, March 30, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment